Konst & Design

Den kanske mest grundläggande skillnaden mellan konst och design som vi alla kan enas om är deras syften.
Typiskt, processen för att skapa ett konstverk börjar med ingenting, en tom duk. Ett konstverk härstammar från en vy eller åsikt eller känsla av att konstnären har inom sig själv.

De skapar konsten att dela den känslan med andra, för att göra det möjligt för tittarna att relatera till det, lära av det eller låta sig inspireras av det.

De mest kända (och framgångsrika) konstverk i dag är de som fastställa starkaste känslomässiga band mellan konstnären och deras publik.

När däremot en designer syftar till att skapa ett nytt verk, de har nästan alltid en fast startpunkt, om ett meddelande, en bild, en idé eller en åtgärd.

Designern uppgift är inte att uppfinna något nytt, men att kommunicera något som redan finns för ett syfte.
Detta syfte är nästan alltid att motivera publiken att göra något: att köpa en produkt, använda en tjänst, besöka en plats, lära viss information. De mest framgångsrika mönster är de som mest effektivt kommunicera sitt budskap och motivera sina konsumenter för att utföra en uppgift.

Växter spelar en viktig roll för att förbättra utseendet på ett hem genom att lägga till en naturlig skönhet. Du kan prova bäckens Bokhäck från Plantnavia som bildar en vacker, naturlig, formell häck med mörkgröna löv som blir brons / guld på hösten

BRA KONST tolkas. Bra design är förstådd.

En annan skillnad mellan konst och design är hur meddelandena i varje tolkas av sina respektive målgrupper.
Även om en konstnär syftar till att förmedla en synpunkt eller känsla, är det inte att säga att med tanke eller känsla har en enda betydelse.

Konst ansluter med människor på olika sätt, eftersom det är tolkas på olika sätt.

Da Vincis Mona Lisa har tolkats och diskuterats under många år. Bara varför hon ler? Forskarna säger att det är en illusion skapad av det perifera seendet. Romantikerna säga att hon är kär. Skeptiker säger att det finns ingen anledning. Ingen av dem har fel.

Design är raka motsatsen. Många kommer att säga att om ett mönster kan “tolkas” alls, det har misslyckats med sitt syfte.

Det grundläggande syftet med designen är att förmedla ett budskap och motivera betraktaren att göra något.
Om din design kommunicerar ett annat land än det du tänkt meddelande, och din tittaren går och gör något baserat på den andra budskap, då det inte har uppfyllt dess krav. Med en bra bit av design, är designerns exakta meddelandet förstås av betraktaren.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website